După primul caz confirmat de Coronavirus in România, magazinele rămân cu rafturile goale, iar românii își fac provizii pentru o eventuală carantină națională.

 Deși secretarul de stat Nelu Tătaru le transmite tuturor românilor ca nu au de ce să își schimbe modul de viață sau să aglomereze magazinele, panica s-a instaurat deja în rândul cetățenilor. Aceștia sunt speriați și încearcă să ia toate măsurile necesare supraviețuirii.

Magazinele și distribuitorii profită de acest fapt, crescând prețurile, în special ale măștilor de protecție, care pană acum au costat aprox. 50 de bani, fiind vândute in prezent contra unor valori exagerate.

Tânărul de 25 de ani cu coronavirus este sub atenția medicilor, după ce a declarat că a fost într-o hală, la circa trei metri distanță de un italian în vârstă de 71 de ani, confirmat de autoritățile italiene cu această boală. Doctorul Adrian Streinu Cercel, manager al Institutului „Matei Balș“, a precizat că pacientul este bine, este în procesul de testare, iar la două teste negative consecutive, îi va fi permis să se întoarcă la domiciliu.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni să se spele mai des pe mâini cu apă și săpun și să folosească partea interioară a cotului (plica) când strănută sau tușesc, pentru a nu răspândi picăturile fluide, care rămân pe suprafețe.