Apple va dezvălui probabil noi iPhone-uri în timpul unui eveniment mediatic urmărit îndeaproape marți, 10.09.19 – însă așteptările nu sunt foarte mari. Un telefon pliabil, compatibilitate 5G sau lucruri foarte diferite de anul precedent nu sunt așteptate.

În cadrul evenimentului, care va avea loc în sediul lor din California, Apple va afișa probabil trei noi iPhone-uri de ultimă generație – iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max și iPhone 11 – înlocuind XS, XS Max și modele XR, conform rapoartelor. De asemenea, se poate introduce un model mai ieftin, prețul începând de la aproximativ 1800 de lei.

Dispozitivele, care par a fi aproape identice cu linia de anul trecut, pot avea un nou sistem de fotografiere cu trei camere pe spate – inclusiv una pentru capturarea unor fotografii cu unghi larg – precum și software integrat pentru inteligență artificială editare foto și video.

Anul acesta promite să fie plin de actualizări mai mult iterative decât inovative: un procesor mai rapid, Face ID și Facetime vor fi îmbunătățite, eliminarea atingerii 3D și o nouă configurație a camerei. Apple a testat deja funcțiile iOS 13 la conferința dezvoltatorilor săi din iunie, promițând un mod întunecat pentru a economisi viața bateriei, o caracteristică pentru a tăcea apelanții necunoscuți și un instrument care vă permite să glisați pentru a tasta, în loc să ridicați degetele pentru a atinge tastele.
Senzorul Touch ID de pe ecran, recent dezvoltat, nu este așteptat să rămână pe modelele noi de iPhone.