Un coreean le dă lecţii de agricultură românilor. A cumpărat din greşeală, spune el, un petic de pământ la noi în ţară. Şi, cu seminţe din Coreea, a pus pe picioare o afacere profitabilă.

Povesteşte că după ce s-a vindecat de cancer, şi-a propus să mănânce sănătos. Şi cultivă bio legumele asiatice. Preferă însă să le vândă afară, pentru că acolo găseşte clienţi care pun preţ pe calitate.

Faceţi cunoştinţă cu Lee Jong Su. În solariile coreanului în vârstă 59 de ani, nu intră nimeni fără să guste din legumele cultivate de el. Le numeşte medicamente naturiste.

Mai bun şi mai sănătos, se laudă Lee Jong Su, care îşi conduce afacerea după o regulă strictă: nimic nu se stropeşte cu substanţe chimice. Coreeanul aduce semniţele din Coreea şi le cultivă în pământ românesc. Iar recolta e, în fiecare an, mai bogată decât spera.

Lee Jong Su a venit în România în anul 2009. Pentru aerul curat, spune el. Terenul pe care şi-a construit afacerea l-a cumpărat dintr-o. greşeală. De agricultură s-a apucat abia după ce a învins cancerul la stomac.

Angajaţii dânsului au cumpărat teren agricol. Dânsul dorea altceva şi au cumpărat dintr-o greşeală. Doi ani a stat fără să facă nimic Aproape toată marfa coreeanului ajunge la export. În Austria, Germania, Turcia sau Bulgaria, de unde obţine bani frumoşi.

A investit şi într-un sistem unic de încălzire a solariilor pentru a-şi extinde afacerea. Nu are planuri să se întoarcă prea curând acasă.

Sursa